ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7089 φορές.


Υλικά δημιουργίας

Για τη βάση:

150 γρ αλεύρι

30 γρ άχνη

80 γρ βούτυρο

1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση:

200γρ ξερά βερίκοκα

5 κουταλιές νερό

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

125 γρ βούτυρο

100 γρ κουβερτούρα

2 αυγά

50 γρ ζάχαρη

Καλλιτεχνική διαδικασία

Φτιάχνουμε τη βάση αναμιγνύοντας το αλεύρι με την άχνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος τον κρόκο.

Ζυμώνουμε γρήγορα και όταν ενωθούν καλά τα υλικά βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Την απλώνουμε σε ένα ταψί τάρτας κάνοντας ένα φύλλο πάχους 3 - 5 χιλιοστά.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο Κελσίου για 10 - 15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και  το χυμό λεμονιού να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν πουρές.

Απλώνουμε την πάστα στην τάρτα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και όταν λιώσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τα ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη σοκολάτα.

Απλώνουμε το μίγμα της σοκολάτας πάνω από τον πουρέ βερίκοκου. Στο στάδιο αυτό ψήνουμε την τάρτα στους 180ο Κελσίου για 25 περίπου λεπτά.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7089 φορές.


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΜΥΓΔΑΛΟ