ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 188290 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

300 γρ αλεύρι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

225 γρ βούτυρο

200 γρ μαύρη ζάχαρη

125γρ κουβερτούρα

3 αυγά

2 βανίλιες

1φλτζ ξινόγαλο

2 φλτζ βραστό νερό

Γέμιση:

300 γρ ζάχαρη

2 ασπράδια αυγού

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

5 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα - ένα. Συνεχίζουμε με την κουβερτούρα λιωμένη και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το βραστό νερό. 

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο Κελσίου για 40 - 45 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση.

Για τη γέμιση χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει το μίγμα.

Απλώνουμε το μισό μίγμα στο κάτω μέρος του κέικ.

Σκεπάζουμε με το άλλο και καλύπτουμε παντού με το υλικό της γέμισης.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 188290 φορές.


Pops – chocobanana


Cookies της Μαριγώς


ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


ΤΟΥΡΤΑ «ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΛΑ»


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ


ΧΙΟΝΑΤΕΣ


CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ