CHOCO CREMΕ BRULEE
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7423 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)

220 γρ. κρέμα γάλακτος

130 γρ. φρέσκο γάλα

60 γρ. ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε 220 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε στο μίξερ 3 κρόκους αυγών, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 130 γραμμάρια γάλα. Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα.

Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι που να λιώσει όλη η σοκολάτα. Μόλις λιώσει γυρνάμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίξερ που δουλεύει λίγη - λίγη. Μόλις τη ρίξουμε όλη γυρίζουμε στη χαμηλή ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά.

Το βάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη. Με ένα φλόγιστρο καραμελώνουμε τη ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι!

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7423 φορές.


ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΚΟΥΡΑ ΣΑΝΤΙΓΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ


ΤΟ ΣΟΚΟ-ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ


ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ