ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 287945 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ. σοκολάτα (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο)

120 γρ. βούτυρο

2 κρόκοι αυγών

3 απράδια αυγών

120 γρ. ζάχαρη

60 γρ. φρέσκο γάλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

20 γρ. αλεύρι

20 γρ. αμύγδαλα

15 γρ. κρέμα γάλακτος

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία:

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε στο γουδί να γίνουν σκόνη. Αφήνουμε έξω το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ του κρόκους 2 αυγών με 60 γραμμάρια (τη μισή δηλαδή από αυτή που αναγράφεται στα συστατικά) ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Σπάμε 150 γραμμάρια σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 120 γραμμάρια βούτυρο. Τα λιώνουμε βάζοντας το μπολ σε νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων με τη ζάχαρη και το ξύσμα λίγο - λίγο για να μην ψηθεί το αυτό. Χτυπάμε διαρκώς με το σύρμα.

Προσθέτουμε 20 γραμμάρια αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τα 15 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα 60 γραμμάρια φρέσκο γάλα. Και το βγάζουμε από το μάτι.

Χτυπάμε τα ασπράδια 3 αυγών και 60 γραμμάρια ζάχαρη σε μαρέγκα (στο μίξερ, με το σύρμα, γρήγορη ταχύτητα) και το προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας αργά.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και τη βάζουμε σε ταψί με νερό. Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις το ξεφορμάρουμε απλώνουμε από πάνω του στην αρχή σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι και μετά φλούδες γλυκό πορτοκάλι.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 287945 φορές.


ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ


ΜΟΚΑΤΣΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ (amaretto mochaccino)


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


MILK SHAKE ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ