ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 95039 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

1 φλτζ βούτυρο

1 φλτζ ζάχαρη

1 αυγό

3 φλτζ αλεύρι

1 κ.γ. baking powder

2 λουβιά (ή φακελάκια) βανίλια

½ φλτζ αμύγδαλα χοντροκομμένα

1 πρέζα αλάτι

Ξυλάκια για σουβλάκια

250 γρ κουβερτούρα

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες και το αλάτι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πάτ διάφορα σχέδια.

Βάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και πιέζουμε στο κέντρο το ξυλάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 95039 φορές.


ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


ΑΜΥΓΔΑΛΟΜΠΟΥΚΙΕΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (τύπου cookies)


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


ΚΕΙΚ ΤΩΝ 2 ΛΕΠΤΩΝ


ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ