ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 14566 φορές.


Υλικά δημιουργίας

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

50 γρ αλεύρι

50 γρ κορν φλάουερ

1 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. κακάο

120 γρ ζάχαρη

1 λουβί (ή φακελάκι) βανίλια

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ πουρέ κάστανου

500 γρ κρέμα γάλακτος

1 - 2 κ.σ. άχνη

Για την επικάλυψη

200 γρ κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Δημιουργική Διαδικασία

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κορν φλάουερ, το κακάο.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε απαλά τη μαρέγκα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 - 15 λεπτά.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη.

Σκεπάζουμε (χωρίς να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα του ταψιού) με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά με την άχνη (αν ο πουρές είναι γλυκός μη βάζετε πολύ άχνη) και την ανακατεύουμε με τον πουρέ.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα από το παντεσπάνι και στρώνουμε τη γέμιση.

Τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το κακάο και την άχνη και καλύπτουμε τον κορμό.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 14566 φορές.


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ


Ferrero Rocher ... handmade


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ