ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6234 φορές.


Υλικά Δημιουργίας:

200 γρ. βρώμη

400 γρ. σοκολάτα με πάνω από 70% κακάο

150 γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

50 γρ. γλυκόζη

Φόρμες σιλικόνης με σχέδιο μπάρας

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το γλυκό πορτοκάλι.

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Με το που λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τη γλυκόζη, το γλυκό πορτοκάλι, τη βρώμη, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στις φόρμες και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αν δεν βρούμε φορμάκια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι, αφήνουμε να κρυώσει και μόλις πήξει λίγο το κόβουμε.

Προσοχή, όμως, να μην παγώσει εντελώς, αλλιώς δεν κόβεται καλά, θα σπάσει .

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην TV διαφημίζουν ότι οι μπάρες δημητριακών αδυνατίζουν. ΨΕΜΑ. Παχαίνουν. Αυτό που εννοούν είναι ότι προκειμένου να φάτε έναν μπακλαβά, αν φάτε μία μπάρα δημητριακών ...θα αδυνατίσετε.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6234 φορές.


ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


ΧΙΟΝΑΤΕΣ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ