ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9470 φορές.


(...........)
Από τον αρακά χρησιμοποιούνται μόνο τα μπαλάκια, μισό κιλό. Τα ρίχνουμε σε μια χύτρα με κοχλάζον νερό για τέσσερα-πέντε λεπτά. Στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
Τσιγαρίζουμε, σε άλλη χύτρα, τα κομμάτια του αρνιού mε ελαιόλαδο. Όταν ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές τους τα βγάζουμε και χύνουμε το λάδι.
Σε νέο λάδι, λιγότερο, μαραίνονται πέντε - έξι ψιλοκομμένα σε ροδέλες φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά τής σούπας αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη σπάτουλα ώστε να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε τον χυμό από δυο μεγάλες ώριμες ντομάτες κι ένα ποτήρι νερό.
Τοποθετούμε τα κομμάτια τού αρνιού, αλατοπιπερισμένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε τον αρακά και αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζουμε ακόμη άλλη μισή ώρα.
(...........)
 
Πηγή: Ανδρέας Σταϊκος, επικίνδυνες μαγειρικές.
 
Μην κουφαθείτε παρακαλώ. Συνταγή από βιβλίο είναι. Ξέρω, αν είστε άπειρος στη μαγειρική θα πείτε "δεν είναι συνταγή αυτή". Για όλους όσοι ξέρουν είναι και μάλιστα πολύ καλή.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9470 φορές.


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΣΙΛΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΑ


ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΨΗΤΟ Ή ΒΡΑΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ