ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9030 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
(για 1 ταψί κουζίνας τετράγωνο)


Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σόδα (ανθρακούχο νερό)
λίγο ξύδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
λίγο νερό
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8- 10 ίσα μέρη και ανοίγουμε αντίστοιχα φύλλα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε ένα φύλλο το οποίο θα προεξέχει από το ταψί.
Το λαδώνουμε και συνεχίζουμε και βάζουμε το επόμενο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε τα μισά φύλλα της ζύμης.
Τότε βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα κάθε φορά.
Ενώνουμε το τελευταίο φύλλο με το πρώτο βρέχοντας με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.
 
Για τη γέμιση:
800γρ.κίτρινα τυριά (250γρ.κασέρι + 550γρ.γλυκά τυριά όπως έμενταλ, γκούντα)
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
4 αυγά
 
Πως το φτιάχνουμε:
Περνάμε τα τυριά στον χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε με τα αυγά και τα πιπέρια.

 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Αντί να βάλουμε όλη τη γέμιση στη μέση μπορούμε να βάζουμε λίγη ανάμεσα στα φύλλα.
 
Συνταγή από την Θεοπούλα, Καλλικράτεια



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9030 φορές.


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ


ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ