ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7757 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ (για το ψήσιμο)

Για τη γέμιση:
1 μικρό μήλο
1 φλιτζάνι φουντούκια
2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό

Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα αυγά.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για μια ώρα.
Για τη γέμιση καθαρίζουμε το μήλο και το περνάμε από τον τρίφτη.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μήλο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και το κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε δυο ορθογώνια φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Ενώνουμε τα δυο ρολά τυλίγοντας το ένα γύρω από το άλλο και τα αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει σε βουτυρωμένο ταψί.
Περνάμε τη επιφάνεια του τσουρεκιού με το εβαπορέ γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά την άχνη με το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσσο και το ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι όταν αυτό κρυώσει λίγο.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7757 φορές.


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΚΟΧΛΙΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ


ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ