ΤΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4892 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. ταχίνι
200 γρ. νερό
135 γρ. χυμό λεμονιού
13 γρ. αλάτι
8 γρ. σκόρδο
Άνηθος ή μαϊντανό
 
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αραιώνουμε το ταχίνι με τις μισές ποσότητες λαδιού και νερού.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το
υπόλοιπο λάδι, το μισό από το νερό που έμεινε, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο ή τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και
ανακατεύουμε για 15δευτερόλεπτα. Φτιάχνουμε μια σαλάτα με φρεσκοκομμένα πολύχρωμα λαχανικά εποχής. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα ταχινιού.
Συνταγή από την/τον: Ψαρρά Φωτεινή, Θεσσαλονίκη



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4892 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ


ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ