ΤΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4585 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. ταχίνι
200 γρ. νερό
135 γρ. χυμό λεμονιού
13 γρ. αλάτι
8 γρ. σκόρδο
Άνηθος ή μαϊντανό
 
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αραιώνουμε το ταχίνι με τις μισές ποσότητες λαδιού και νερού.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το
υπόλοιπο λάδι, το μισό από το νερό που έμεινε, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο ή τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και
ανακατεύουμε για 15δευτερόλεπτα. Φτιάχνουμε μια σαλάτα με φρεσκοκομμένα πολύχρωμα λαχανικά εποχής. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα ταχινιού.
Συνταγή από την/τον: Ψαρρά Φωτεινή, Θεσσαλονίκη



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4585 φορές.


ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ


ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΛΑΤΑ