ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4223 φορές.


 
Τι θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι λάδι ή λιωμένο βούτυτο (τύπου βιτάμ)
3 αυγά (L - XL)
1 μικρό γιαούρτι ή 1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το ζυμάρι λίγο σφιχτό

Για τη γέμιση:
½ κιλό τυρί της προτίμησής σας ή μίγμα τυριών
2 αυγά
λίγο πιπέρι (ο συνδυασμός μαύρου και πράσινου είναι ιδανικός)

Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε καλά το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αρχίζουμε και ρίχνουμε, σιγά - σιγά, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια της ζύμης στο μέγεθος μανταρινιού και τα ανοίγουμε σε μικρές πιτούλες. Σε κάθε πίτα βάζουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε στη μέση ενώνοντας τις δυο άκρες με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή από την: Θεοπούλα , Καλλικράτεια Χαλκιδικής



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4223 φορές.


Ο ΑΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ


Φτιάξε τη δική σου αρωματική ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΡΙΔΑΣ


ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΑ)


ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ