ΨΩΜΙ, ΛΑΔΙ, ΖΑΧΑΡΗ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8634 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Ψωμί κομμένο σε φέτες (κατά προτίμηση σταρένιο)
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Ζάχαρη (λευκή)
 
Πώς θα το κάνουμε:
Σίγουρα δεν μπορούμε αλλά ούτε επιτρέπεται να στερήσουμε από τους μπόμπιρες τα γλυκά.
Όταν, μάλιστα, τα παιδιά βομβαρδίζονται από "πειρασμούς και όταν αυτοί οι "πειρασμοί" (κρουασάν, πάστες κ.ά.) είναι γεμάτοι λιπαρά άμφιλεγόμενης ποιότητας και συντηρητικά τότε είναι καλύτερα να δίνουμε εμείς το γλυκό στο παιδί.

Για τους κάπως μεγαλύτερους το ψωμί, λάδι, ζάχαρη ήταν το αγαπημένο "γλυκό" της παιδικής ηλικίας!
Η μητέρα έκοβε μία φέτα ψωμί, της έριχνε πρώτα λάδι (ελαιόλαδο φυσικά) πάνω στην ψύχα και μετά ζάχαρη, η οποία κόλλαγε πάνω στο λάδι. 
Το έχω δει να γίνεται και με βούτυρο αλλά σπανιότερα.
Βέβαια τα ψωμιά, εκείνη την εποχή ήταν πιο σφικτά. Αν το κάνεις αυτό στα σημερινά ψωμιά που είναι σαν αφρός, το λάδι θα καταλήξει όλο στο πιάτο ή στο πάτωμα!
Σαν γλυκό είναι αρκετά καλό. Η θρεπτική αξία, τόσο του ψωμιού - όσο και του ελαιόλαδου, δεν αμφισβητούνται.
Όσον αφορά στη ζάχαρη, όσο και να μας έχουν πιπιλήσει το μυαλό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι 100% φυτικό προϊόν.
Το γλυκό αυτό είναι απείρως πιο υγιεινό από πάστες και λιπαρά.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8634 φορές.


ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ


ΚΟΥΒΑ: ΚΡΕΑΣ A MANU


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ... ΤΙΜΩΡΙΑ!!!


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ


ΨΑΡΟΘΑΛΑΣΣΑ