ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8961 φορές.


Τι θα χρειαστούμε
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλη πατάτα
1 ντομάτα
1 πιπεριά κέρατο
1 κούπα φέτα
2 κούπες κίτρινα τυριά
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήθει το λάδι.
Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν το λάδι.
Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και της πατάτας.
Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και την σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι.
Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τη μια κούπα από τα κίτρινα τυριά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε μια στρώση μελιτζάνας καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
Βάζουμε τις φέτες της πατάτας και τα τυριά με την πιπεριά.
Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και την στρώνουμε πάνω από τα τυριά.
Καλύπτουμε από πάνω με μελιτζάνα και τέλος ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45, περίπου, λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί. 
 
Σημείωση: εναλλακτικά μπορούμε τη ντομάτα να την κάνουμε σάλτσα βράζοντας την για λίγο. 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8961 φορές.


Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ


ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ


SHRIMPS ALA CHEF\'S


ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ


ΚΟΧΛΙΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ