ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7562 φορές.


 
Στην αυθεντική συνταγή οι σκορδάτες γαρίδες σερβίρονται με ρύζι. Η παρακάτω συνταγή υποτίθεται ότι είναι για 4 μερίδες. Στο δικό μου σπίτι είναι για 2 μερίδες.

Τι θα χρειαστούμε:
20 μεσαίες καθαρισμένες γαρίδες*
6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μοσχολέμονο
Αλάτι - πιπέρι
 
Πώς θα το κάνουμε:
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή: απλά σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο και είμαστε έτοιμοι.
Συγκεκριμένα: ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και το (καθαρισμένο από τη φλούδα) σκόρδο.
Το σωτάρισμα πρέπει να κρατήσει 4 λεπτά περίπου οπότε προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου, αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι (ένα κουτάλι της σούπας) και μετά από 2 λεπτά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αν θέλουμε, στο τελικό πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό.


*Οι γαρίδες όσο πιο μεγάλες είναι, συνήθως, είναι και πιο γευστικές. Μια τεράστια γαρίδα είναι, συχνά, πιο νόστιμη από μια μικρή καραβίδα.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7562 φορές.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ


ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΦΡΑΠΕΣ ΣΚΕΤΟΣ


ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΑΦΡΑΤΟ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ (ΜΥΖΗΘΡΑ)


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ