Εσκαλοπίνια με ρύζι

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6729 φορές.


 
Τι θα χρειαστούμε:
5 - 6 εσκαλοπίνια μοσχαρίσια
200γρ. ρύζι μακρύκοκκο
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο)
100γρ. κρέμα γάλακτος
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι (λευκό)
 
Πως το φτιάχνουμε:
Αγοράζουμε εσκαλοπίνια μοσχαρίσια από κυλότο ή φιλέτο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Μετά τα αλευρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα σε κάθε τους πλευρά ρίχνουμε το κρασί. Μόλις το κρασί γίνει το μισό στην ποσότητα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο, μόλις λιώσει καλά ρίχνουμε το ρύζι (200γρ.) και το σωτάρουμε (ίσα που να "ρουφήξει" το βούτυρο). Ρίχνουμε 1½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 με 20 λεπτά (ό,τι γράφει η συσκευασία του ρυζιού).



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6729 φορές.


ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΑ ΜΕΤΑ ΣΙΤΟΥ Gourmet a la μπατιρέ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ


ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ


ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΤΣΟΥΡΕΚΙ