ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3849 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
½ κιλό σέλινο χονδροκομμένο
5-6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 φλτζ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ φλτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθο
1 αυγό
½ φλτζ. χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι (μαύρο και προαιρετικά άσπρο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρέας με το αλεύρι.
Αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο που ίσα να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (δοκιμάζουμε με το πηρούνι).
Προσθέτουμε το σέλινο και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει (σφίξει) η σάλτσα.
Κτυπάμε το αυγό σ' ένα μπολ, προσθέτουμε σιγά - σιγά το χυμό λεμόνιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού (κλασική μέθοδος αυγολέμονου).
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφριά για να πάει παντού.
 
 

 

 
 

Τη συνταγή την έστειλε η Μαρία Χουλιαρά, Νέο Ψυχικό 

 
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3849 φορές.


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


CHEESECAKE


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ