ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8092 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
250γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκο αυγού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 
Για την επικάλυψη:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα άμύγδαλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, τον κρόκο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπατ (τσέρκι) διάφορα σχέδια.
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα βουτήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου, στον αέρα, για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα βουτήματα να κρυώσουν πολύ καλά.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ξύσμα, το λικέρ και το βιτάμ.
Βουτάμε ένα ένα τα βουτήματα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σίτα ή μια λαδόκολλα μέχρι να στεροποιηθεί η σοκολάτα.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8092 φορές.


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΑ ΜΕΤΑ ΣΙΤΟΥ Gourmet a la μπατιρέ


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ


ΤΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ