ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 23460 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Ποικιλία τυριών (4 το λιγότερο)
Πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)
Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Το αυθεντικό σουφλέ τυριών περιέχει βούτυρο κι αυγά τα οποία είναι ό,τι πρέπει για να μας πάει η χοληστερίνη στα ύψη.
Το "ελληνικό" αυτό σουφλέ τυριών προέκυψε ως ανάγκη, αφού συνήθως γίνεται με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας, έτσι για να φάμε κάτι εκλεκτό, χωρίς, όμως, να μαγειρεύουμε με τις ώρες.

Παίρνουμε ένα πιάτο ή ένα μπολ ή έναν άδειο κεσέ γιαουρτιού (προσοχή - όχι πλαστικά, μόνο κεραμικά - γυάλινα ή πορσελάνες) και βάζουμε μέσα λίγο από κάθε τυρί που έχουμε στο ψυγείο μας.
Αν έχουμε κάτι σε καπνιστό (μετσόβου - βερμίου) ακόμη καλύτερα. Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα πιάτο και το βάζουμε στα 900W για 2½ λεπτά. Αν ο φούρνος σας (μικροκυμάτων πάντα) έχει λιγότερα βατ, απλά αυξήστε το χρόνο (π.χ.: 3 λεπτά στα 700W).
Με γάντια κουζίνας ή μια πετσέτα αφαιρούμε το πιάτο (επειδή οι ατμοί θα μας κάψουν αν το κάνουμε με γυμνό χέρι), ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και το πιπέρι που θέλουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Είμαστε έτοιμοι. Τρώγεται με ψωμί.

Προτιμήστε το συνδυασμό τυριών που λιώνουν (π.χ. λαβάς κυρί και φέτα) και τυριών που γίνονται "σκοινιά" (μοτσαρέλα, τυρί του τοστ). Θα ενθουσιαστείτε και δεν θα ανεβάσετε τη χοληστερίνη σας όσο αν τρώγατε το αυθεντικό σουφλέ τυριών.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 23460 φορές.


ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


ΓΡΑΝΙΤΑ ...ΠΕΠΟΥΖΙ


ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ


ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ