ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 12887 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 αστακό
250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ό,τι άλλο σας αρέσει) 
200 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα (προτιμότερη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 - 3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το αν έχετε κάποιο καυτό ραντεβού)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο, πάπρικα)
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι το άντερο του αστακού (επειδή οι αστακοί ζουν στην άμμο και θα υπάρχει σίγουρα και άμμος εκεί εκτός από "βρομιές").
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (καθαρισμένο - κομμένο σε κύβους ή σε ροδέλες), 3 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες, ψιλοκομμένες), τον αστακό και τα σωτάρουμε.
Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι ή το σκόρδο να ροδίζει ρίχνουμε τη ρετσίνα (ή το κρασί).
Μόλις αρχίσει να βράζει  το κρασί (σχεδόν άμεσα) ρίχνουμε τις 2 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλλοκομμένες, μια κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ και 4 ποτήρια (1 λίτρο) νερό.
Πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και αν θέλουμε και την πάπρικα. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει).
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αφαιρούμε τον αστακό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει (σχεδόν) το νερό και είμαστε έτοιμοι!
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 12887 φορές.


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ


ΠΕΝΕΣ Α ΛΑ ΠΡΕΣΕΜΟΛΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ RICOTTA


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΕΛΙΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ


ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ