ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3307 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μαλακή φέτα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πιπεριές καυτερές
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Ψήνουμε 2 καυτερές πιπεριές στο γκριλ (ή άκόμη καλύτερα στα κάρβουνα) ως ότου ροδίσουν. 
Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και το κοτσάνι και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

Βάζουμε τη φέτα στο μπλέντερ με το λάδι και το ξύδι ενώ προσθέτω και μια κουταλιά της σούπας από τις πολτοποιημένες καυτερές πιπεριές.
Χτυπάμε ελαφριά (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με την αναλογία καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τα γούστα σας και φυσικά τις ανοχές σας!
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο ΑΚΗΣ από το ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
 
 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Μπορείτε να προσθέσετε "βότανα" και πιπέρια που σας αρέσουν, όπως πράσινο πιπέρι, καγιέν, ρίγανη κ.λπ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικό ξύδι, βαλσάμικο ή και αρωματικό λάδι για να προσθέσετε έξτρα αρώματα.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ: Το μόνο που μπορεί να σβήσει την κάψα μιας πιπεριάς είναι ένα γαλακτομικό (τυρί φέτα, γάλα, γιαούρτι κ.λπ.). Ο συνδυασμός καυτερής πιπεριάς και φέτας, λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός λάβας με νερού. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3307 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ


ΠΕΝΕΣ Α ΛΑ ΠΡΕΣΕΜΟΛΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


HUMMUS