ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 13802 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
 
Πως το φτιάχνουμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε.
Μόλις φτάσει στη θερμοκρασία των 45 - 46 βαθμών Κελσίου το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο η μέτρηση γίνεται βάζοντας το μικρό μας δάχτυλο στο ζεστό γάλα και μετρώντας μέχρι το 20.
Αν αντέχουμε η θερμοκρασία είναι κατάλληλη.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το γιαούρτι στο γάλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια κουβέρτα για να το διατηρήσουμε ζεστό, εκτός και αν έχουμε ειδικό θάλαμο για να τη βάλουμε στους 42 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από 3 ώρες το γιαούρτι θα έχει πήξει και θα έχει γίνει σαν μια παχύρρευστη κρέμα.
Μπορούμε να το βάλουμε αμέσως στο ψυγείο ή να το αφήσουμε να στραγγίσει σε τουλπάνι ή σε φίλτρα για γαλλικό καφέ.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 13802 φορές.


ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ


ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ


PIZZA BIANCA


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΚΥΒΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ