ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 10009 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μεσαίο αγγούρι
2 ως 5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κρασόξυδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Το εξαιρετικό γιαούρτι από το απλό - καθημερινό γιαούρτι ξεχωρίζει από 3 βασικά πράγματα:

- Την αψάδα του
- Την ποιότητα του γιαουρτιού
- Την ποιότητα του ξυδιού

Η "αψάδα" είναι το πόσο δυνατό είναι το γιαούρτι. Όσα περισσότερα σκόρδο - τόσο πιο αψύ το τζατζίκι - τόσες περισσότερες μέρες θα ...βρωμάτε.
Η ποιότητα του γιαουρτιού εξαρτάται από τον τόπο διαμονής. Στη μεγάλη πόλη δεν έχετε πολλές ελπίδες για να πετύχετε καλό γιαούρτι.
Το πόσο αρωματικό θα είναι το ξύδι ρυθμίζει σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ την απόλαυση που δίνει το τζατζίκι. Το ξύδι από ρόδι και το κρασόξυδο θεωρούνται ως τα καλύτερα. Φυσικά είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε.

Περνάμε το σκόρδο από τον τρίφτη (ή το μούλτι) και το ανακατεύουμε με το αλάτι και το ξύδι.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το τρίβουμε στο τρίφτη (λεπτό) και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι χειρός και το στίβουμε να του φύγουν τα νερά.

Βάζουμε το γιαούρτι σε μια γαβάθα και προσθέτουμε το αγγούρι και το σκόρδο με το ξύδι. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε αρκετά, έτσι ώστε να πάει παντού το αγγούρι και το σκόρδο. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε και μια κουταλιά της σούπας λάδι.

Διατηρείται, φυσικά, στο ψυγείο και σκεπασμένο.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 10009 φορές.


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΡΥΖΙ


ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΟ


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΜΕΛΙΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ