ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 13136 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
(για 4-6 άτομα)

1 κιλό μπακαλιάρος παστός
1 κιλό χόρτα (ότι προτιμάτε, σπανάκι, ραδίκια, αντίδια κ.λπ.)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε, κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
Το ξαρμύρισμα γίνεται βάζοντας τα κομμάτια του ψαριού σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό.
Αλλάζουμε το νερό κατά διαστήματα και αφήνουμε το ψάρι να ξαρμυρίσει για 10- 12 ώρες.
Στην συνέχεια πιπερώνουμε τα κομμάτια του ψαριού τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα πλημμένα πολύ καλά.
Τα αφήνουμε να βράσουν κατά προτίμηση αλ τέντε και στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο τα χόρτα και από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 13136 φορές.


ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Βραστό Αυγό - Μελάτο


ΦΙΛΕΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


METAΓΙΟΡΤΙΝΟ CHEESECAKE


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ