ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 19061 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 λίτρο λευκό ξύδι
2 κούπες σπόρους ροδιού
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό ρίχνουμε το ξύδι και τους σπόρους του ροδιού.
Αφήνουμε το ξύδι σε σκιερό μέρος για 15 περίπου μέρες ή μέχρι να ασπρίσουν οι σπόροι.
Αφαιρούμε τους σπόρους και έτοιμο το ξύδι.
 
Για balsamico ροδιού
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο ξύδι ροδιού
3 – 4 ρόδια
Χυμό από 1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.
Βάζουμε το χυμό ροδιού να βράσει μαζί με 1 -2 κουταλιές τις σούπες ξύδι και το χυμό λεμονιού για 2 - 3 λεπτά.
Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι.
Επειδή το ξύδι μπορεί να είναι θολό αν θέλουμε να το κάνουμε διάφανο το σουρώνουμε με τη βοήθεια φίλτρων καφέ.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 19061 φορές.


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ


ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)


ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ


ΡΥΖΙ


ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


CHEESECAKE