ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8738 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
3 -4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα τριμμένη φέτα
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
Ρίγανη ή δυόσμο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αν το ζυμάρι μετά το φούσκωμα κολλάει το δουλεύουμε με αλευρωμένα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκατοστού και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε τη φέτα με ½ κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στο φύλλο.
Από την μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά ξεκινάμε να γυρνάμε το φύλλο σε ρολό και με λίγο νερό κολλάμε την τελευταία άκρη του.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 25 -30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8738 φορές.


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


ΠΡΩΙΝΗ Ή ΒΡΑΔΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ