ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 55717 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
1 αυγό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
½ κούπα μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
 
Για τη γέμιση:
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Στο χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά. Η φρέσκια μαγιά κάνει τα ρολάκια πιο νόστιμα από ότι η ξερή.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μερικές κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κάνει φουσκάλες, περίπου 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λιώνουμε το βούτυρο (όχι να καεί).
Ρίχνουμε στο χυλό το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιαχτεί ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν λέμε ζεστό εννοούμε 30 βαθμούς Κελσίου. Τον Χειμώνα καλό είναι να ανοίγουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και μόλις ζεσταθεί λίγο, τον σβήνουμε, ανοίγουμε την πόρτα να πέσει η θερμοκρασία (αφού είπαμε ότι θέλουμε 30) και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. 
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκατοστού.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης: τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια.
Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το παραλληλόγραμμο.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη με την κανέλλα και τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και βάζουμε τις φέτες σε ταψί με λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο.
Αφήνουμε τα ρολά για 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 20 - 30 λεπτά.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 55717 φορές.


ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ


ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ