ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 17263 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κολοκυθάκι περασμένο στον χοντρό τρίφτη
2 αυγά
½ φλιτζάνι φέτα
1 -2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
Κανά δύο κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή λίγη αποξηραμένη
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Λίγη γλυκιά πάπρικα
 
Πως το κάνουμε:
Την άνοιξη στους πάγκους της λαϊκής τα κολοκυθάκια δίνουν ρεσιτάλ. Συνήθως λέμε "άγευστο σαν κολοκύθα" αλλά αυτό δεν ισχύει την άνοιξη. Αν ξέρεις, δηλαδή αν είσαι τακτικός επισκέπτης στο site μας, μπορείς να κάνεις θαυμάσια πράγματα με τα κολοκυθάκια. Για παράδειγμα: Μπορείς να φτιάξεις χορταστικό μεσημεριανό σε δέκα μόλις λεπτά. Και αυτο σας το λέει άτομο που οι μερίδες του εστιατορίου του φαίνονται "μισές".
Ας δούμε την εκτέλεση:
 

Αφού ζεσταθεί το λάδι ή το βούτυρο στο τηγάνι βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και το σωτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη φέτα, τα μυρωδικά και το αλάτι και βουρ στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν. Μόλις κάνει κρούστα από κάτω γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη.
Οι αρχάριοι ας περιοριστούν στην ίδια εκδοχή με αυγά σκραμπλ όπου ρίχνεις τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και δεν σταματάς να τα ανακατεύεις μέχρι να ψηθούν. Η εμφάνιση μπορεί να είναι διαφορετική αλλά η γεύση παραπλήσια. Καλή όρεξη!
 
Τη συνταγή μας στην έστειλε η Ν. Γ. από το Χαλάνδρι



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 17263 φορές.


ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ


ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ


ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ