ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 17227 φορές.


Τι χρειαζόμαστε:
Βάζα ½ ή ¼ κιλού (500ml / 250ml)
4 φλιτζάνια κομμένα φρούτα χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
 
Πώς θα το κάνουμε:
Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Αν έχουμε πολύ περισσότερες βανίλιες από τα 4 φλιτζάνια, αναγκαστικά θα κάνουμε τη μαρμελάδα με βάρδιες, ώστε κάθε φορά να δουλεύουμε με μικρές ποσότητες. Βέβαια, κάτι τέτοιο μοιάζει εντελώς αντίθετο από την καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ στη ζωή μου.
Ένα βράδυ, καθώς οδηγούσα, άκουγα στο ράδιο την εκπομπή του αιδεσιμότατου Άικ, απ' το Χάρλεμ. «Μπορείς να πας στον ωκεανό είτε με το κουτάλι σου, είτε με το κουβαδάκι σου. Το ίδιο του κάνει του ωκεανού». Έτσι είπε.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα για κάνα - δυο ώρες, αν θέλουμε να κοιμηθούμε, ή και όλη τη νύχτα.
Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά - σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20, περίπου, λεπτά.
(............)
 
 
Πηγή: Deppy Bull, οι μαρμελάδες του χωρισμού
Διόρθωση κειμένου: Οξυγόνο.gr



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 17227 φορές.


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ


ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


ΦΑΒΑ


BROWNIES