ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7554 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι βρασμένο χταπόδι
1 φλιτζάνι βρασμένα καλαμαράκια
1 φλιτζάνι βρασμένες γαρίδες
1 φλιτζάνι βρασμένα μύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο ή μάραθο
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ή 4 φρέσκα σκόρδα
Ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε όλα τα μαλάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, άνηθο, σκόρδο) και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), αλάτι, πιπέρι και την πιπεριά ολόκληρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (αν το αφήσουμε για την επόμενη μέρα ακόμα καλύτερα) για να αρωματιστούν καλά τα θαλασσινά.
Ιδανικός μεζές για τσίπουρο και ούζο.
Γερές κουταλιές από τη σαλάτα αυτή μπορούν να μπούνε σε μαρουλοσαλάτα και της δώσουν μια θαλασσινή νότα.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7554 φορές.


ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)


ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ