ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8477 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 μπριζόλες αγριογούρουνου (ή χοιρινό)
1 κρεμμύδι
½ πράσο
4 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε κάθετα λωρίδες από την φλούδα τους.
Τις αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε σε καυτό λάδι να τηγανιστούν ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι και να κρυώσουν.
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε να τσιγαριστεί σε ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει το κρέας χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
Αφήνουμε το κρέας να πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Με ένα κουτάλι ή μαχαίρι αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό κάθε μελιτζάνας ή αν έχουν μαλακώσει αρκετά απλά πιέζουμε τη σάρκα της εσωτερικά για να κάνουμε μια τρύπα.
Γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα με το μίγμα του κρέατος και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Παίρνουμε μια ντομάτα και την κόβουμε σε φέτες και βάζουμε μια φέτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα.
Τις υπόλοιπες ντομάτες τις χτυπάμε στο μούλτι, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 45 – 60 λεπτά.
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8477 φορές.


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ


ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ… ΤΙΜΩΡΙΑ!!!


ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΛΑΤΑ