ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6242 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα φέτα χοντροκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι (κόκκινο, πράσινο ή μαύρο - κατά σειρά προτίμησης)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
 
Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά, αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο.
Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε το σκόρδο και το πετάμε.
Στο αρωματισμένο με σκόρδο λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν το γνωστό κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας, για 10 -15 λεπτά δηλαδή.
Τέλος, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο μεγαλύτερες οι γαρίδες, τόσο πιο νόστιμες. Μάλιστα οι μεγάλες γαρίδες (νούμερο 0) είναι πιο νόστιμες από τις μικρές καραβίδες.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6242 φορές.


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΨΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΠΛΙΓΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ


MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)