ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 56241 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή (300 γρ. απλό αλεύρι και μία κ.σ. μπέικιν πάουντερ)
1 αυγό (προαιρετικά, αλλιώς 100 γρ. γάλα)
3 κ.σ. Ηλιέλαιο (ή με το μάτι βάζεις μία - μία)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Διάφορα αλλαντικά - τυριά - σάλτσες για τη γέμιση
 
Πως το κάνουμε:
Όταν οι γονείς σου δουλεύουν και μένεις μόνος στο σπίτι, κάτι πρέπει να φας. Στην εποχή μου δεν ήταν διαδεδομένα τα delivery (μόνο μία ή δύο γνωστές πιτσαρίες έκαναν delivery). Οπότε "πενία τέχνας κατεργάζεται". Αφού δεν υπάρχει γονιός να μαγειρέψει - μαγειρεύεις μόνος σου.

Η συνταγή είναι όπως έχει καταλήξει μετά από πειράματα, το μόνο που προστέθηκε από τη θεωρία είναι το 1 κ.γ. ζάχαρη που τώρα, σοφότερος πλέον, γνωρίζω ότι κάνει καλή χημική αντίδραση και δίνει στη ζύμη το ωραίο καφέ χρώμα.

Βάζεις στο multi το αλεύρι, το αυγό (ή 100γρ γάλα), το αλάτι, τη ζάχαρη και 2 κ.σ. ηλιέλαιο και το κλείνεις. Ανακατεύεις λίγο και ρίχνεις, ανάλογα με το πώς είναι η ζύμη (ξερή ή υγρή) αν χρειάζεται και το τρίτο κουτάλι της σούπας ηλιέλαιο.

Χρησιμοποιούμε multi επειδή αυτή η συσκευή έχει ειδικό σύστημα για να ρίχνεις υγρά ενώ ανακατεύεις ΧΩΡΙΣ να ανοίγεις το καπάκι (στην ουσία είναι για να φτιάχνεις μαγιονέζα - αλλά εμάς μας βολεύει).

Ετοιμάζεις (στην ουσία κόβεις) τα υλικά που θέλεις να βάλεις μέσα στα τυροπιτάκια σου. Εγώ έβαζα - βάζω - ό,τι εύρισκα στο ταλαίπωρο ψυγείο. Ό,τι τυρί υπήρχε, ό,τι αλλαντικό, ντομάτα, μαγιονέζα, κέτσαπ... καταλαβαίνετε. Ό,τι μας αρέσει.

Βάζεις τη ζύμη σε ένα πιάτο που του έχεις ρίξει λίγο αλεύρι και την κόβεις σε 2 ή σε 3 κομμάτια.

Κάθε κομμάτι το ανοίγεις σαν φύλλο ή καλύτερα σαν πίτα σουβλακίου, με τα δάκτυλα ή με κύλινδρο. Ας μη γελιόμαστε, ως εργένηδες την ανοίγουμε με τα δάκτυλα. Ζουπάμε από το κέντρο προς τις άκρες και γίνεται μια χαρά.

Το ακουμπάς στο πιάτο. Στη μισή πλευρά βάζεις τα υλικά και μετά την άλλη μισή πλευρά κλείνεις την τυρόπιτα. Ζουπάμε τις άκρες ή τις διπλώνουμε προς τη μια μεριά, όπως θα διπλώναμε ένα χαρτί, λίγο στην άκρη για να μην ανοίξει η τυρόπιτα στο τηγάνι.

Προσοχή, καλό είναι στη γέμιση να υπάρχουν και "υγρά" υλικά όπως τυριά που λιώνουν πολύ, τομάτα και τέτοια. Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο. Η ρίγανη ταιριάζει θαυμάσια.

Τηγανίζουμε σε ζεστό προς καυτό πάντα λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.

Η ζύμη φτιάχνεται σε 5 το πολυ λεπτά, αν υπολογίσουμε και το άνοιγμα της ζύμης σε φύλλα και το τηγάνισμα, σε 15 με 20 λεπτά έχεις φάει.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 56241 φορές.


ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ


ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


SHRIMPS ALA CHEF\'S


BROWNIES


AJO BLANCO