ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 60010 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλτζ χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
2 κουταλιές βούτυρο τύπου βιτάμ ή soft για άλειμμα
3 κουταλιές ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες (λουβιά)
½ σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ.
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Ίσα που να λιώσει!
Kάνουμε μια τρύπα στη μεση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί το γάλα με τη μαγιά, το βούτυρο, το αλάτι και τις βανίλιες.
Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υλικά στο κέντρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν διπλασιαστεί φτιάχνουμε τους λουκουμάδες ή ανοίγοντας το ζυμάρι σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού όπου το κόβουμε σε κύκλους με τσέρκι (κουπατ) ή φτιάχνουμε ένα κορδόνι το οποίο το κόβουμε και ενώνουμε τις άκρες φτιάχνοντας δαχτυλίδια.
Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι καίμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμοι. Απλά τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ chef X (tsoukali.gr): Όλο το παραπάνω μπορεί να γίνει και στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα. Τους λουκουμάδες εγώ τους ανοίγω με το χέρι, χωρίς τσέρκι. Ζυμώνω μια μπάλα, την πλαταίνω ξεκινώντας από το κέντρο προς τις άκρες. Μετά πιέζω πολύ το ζυμάρι στο κέντρο ώστε να λεπτύνει και στο τέλος να τρυπήσει. Έτσι έχω λουκουμάδες χωρίς "ραφή".
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 60010 φορές.


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


Κυδωνάτο


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)


ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ