ΨΩΜΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9662 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
300 γρ. χλιαρό νερό
200 γρ. αλεύρι σίκαλης ψιλοκομμένης
300 γρ. αλεύρι δυνατό τύπου 70%
50 γρ. ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 
30 γρ. λευκό κρασί
12 γρ. νωπή μαγιά
10 γρ. αλάτι
7 γρ. ζάχαρη
6 γρ. Βύνη
Σπόροι για να κολλήσουμε στην εξωτερική επιφάνεια
 
Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το νερό στους 25 βαθμούς, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τα υγρά και τέλος τα στερεά και ζυμώνουμε 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για 40 λεπτά στους 25 βαθμούς κελσίου.
Ζυμώνουμε με το χέρι και κόβουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια (150 γραμμάρια το καθένα περίπου) τα οποία τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια.
Με ένα καθαρό βρεγμένο ψιλό σφουγάρι βρέχουμε τα μπαλάκια ή καλύτερα αφήνουμε το σφουγγάρι κάτω και κυλάμε τα μπαλάκια επάνω του και μετά τα κυλάμε σε ένα πιάτο με τους σπόρους για να κολλήσουν επάνω τους. 
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας (ένα στη μέση και πέντε περιμετρικά).

Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε και ένα ρηχό ταψί με νερό για να έχουμε υγρασία.
Κάποιοι φούρνοι έχουν ειδικό σύστημα για ζύμες. Προτιμήστε το



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9662 φορές.


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


Βραστό Αυγό - Μελάτο


ΨΩΜΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ


Φτιάξε τη δική σου αρωματική ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ