ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9837 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
290 γρ. χλιαρό νερό
250 γρ. αλεύρι τύπου 55%
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
10 γρ. μαγιά νωπή
50 γρ. χθεσινό ζυμάρι (ξινισμένη ζύμη)
7 γρ. ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε στον κάδο το χλιαρό νερό (25 βαθμοί κελσίου) και τη νωπή μαγιά. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Ύστερα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Κόβουμε το ζυμάρι σε δύο τεμάχια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί (σκεπασμένο με πετσέτα) για 45 λεπτά.
 
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε καρβέλι και μετά τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα σε θερμοκρασία 35 βαθμών.

Πριν το βάλουμε στο φούρνο το χαράζουμε με μαχαιράκι (για να μην γίνει σαν μανιτάρι) και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 30 με 35 λεπτά. Στο κάτω μέρος του φούρνου, στο ξεκίνημα, ρίχνουμε ένα σφηνάκι νερό, όχι παραπάνω.

Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος πρέπει να ανοίξετε λίγο την πόρτα του φούρνου για να φύγει η υγρασία.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9837 φορές.


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΣΙΛΙ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΑ


ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΑ ΜΕΤΑ ΣΙΤΟΥ Gourmet a la μπατιρέ


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική)


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ