ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7346 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαρδέλα
1 κούπα ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα
Αλάτι - πιπέρι
1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.
Τις ξεπλένουμε, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για 15 λεπτά.
Ζεματάμε* τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις τυλίγουμε μια μια σε ένα ή δύο αμπελόφυλλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 -20 λεπτά.
Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με γαύρο.
 

*Με τον όρο "ζεματάμε τα αμπελόφυλλα" εννοούμε ότι τα βάζουμε σε βραστό νερό (το βράζεις και το κατεβάζεις από τη φωτιά) για 3 με 4 λεπτά. Ίσα - ίσα, δηλαδή, να μαλακώσουν για να μπορούν να τυλιχθούνε.
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7346 φορές.


ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΚΕΪΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE


ΦΡΑΠΕΣ ΣΚΕΤΟΣ


ΤΖΑΤΖΙΚΙ


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ