ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9096 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
450 γρ. αλεύρι τύπου 55%
270 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. αλάτι
15 γρ. νωπή μαγιά
25 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μαργαρίνη μαλακή (soft ή υγρή)
30 γρ. ούζο
50 γρ. χθεσινή ζύμη (ξινισμένη)
Σουσάμι για το πασπάλισμα
1 κόκκινο αυγό
 
Πως το κάνουμε:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό και τη νωπή μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (στο μίξερ) για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Ξαναζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Κόβουμε 2 τεμάχια των 150 γραμμαρίων έκαστο. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη κουλούρα.
Πάνω στην κουλούρα τοποθετούμε τα δύο τεμάχια σε σχήμα σταυρού και τις άκρες τις κατσαρώνουμε λιγάκι.
Ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι. 

Αφήνουμε το καρβέλι για 40 λεπτά στους 35 βαθμούς θερμοκρασία σκεπασμένο με βρεγμένη πετσέτα (χωρίς να ακουμπάει πάνω στη ζύμη.

Το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 230 βαθμούς Κελσίου και μετά κατεβάζουμε στους 210 βαθμούς Κελσίου για 45 λέπτά.
Μόλις ξεφουρνίσουμε βάζουμε ένα κόκκινο αυγό στο κέντρο της κουλούρας.

Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου για να φύγει η υγρασία.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9096 φορές.


ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ