ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 14176 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
3 μήλα
1 μπανάνα
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κούπα βούτυρο
1 βανίλια
½ κούπα γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
Για την κάλυψη:
3 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές φουντούκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές βούτυρο
Άχνη
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
Όταν ανακατευτούν καλά ρίχνουμε τα μήλα και την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ανακατεύουμε τα υλικά της κάλυψης, εκτός από την άχνη, και τα ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 70 λεπτά.
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 14176 φορές.


ΠΙΤΣΟΝΙΑ ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΙΤΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


Φτιάξε τη δική σου αρωματική ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΠΕΝΕΣ Α ΛΑ ΠΡΕΣΕΜΟΛΟ Gourmet a la μπατιρέ


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ