Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 18119 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
Αραβοσιτέλαιο (όσο χωράει το κεσεδάκι)
Αλάτι
Για τη στρώση:
2 φλτζ φέτα ή γκούντα ή ένταμ
3 – 4 αυγά
1 γάλα εβαπορέ, μεγάλο
Ζαμπόν ή μανιτάρια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε τη βάση της πίτας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 25 εκατοστών (αν είναι λεπτή μην ανησυχείτε θα φουσκώσει).
Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και προαιρετικά το ζαμπόν ή τα μανιτάρια.
Χτυπάμε τα αυγά με τα γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε χαμηλή θέση στους 180ο Κελσίου με αέρα για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα από: Θεσσαλονίκη
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 18119 φορές.


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)


ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ... ΤΙΜΩΡΙΑ!!!


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΛΑΤΑ