Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11845 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
3 κ.σ. Αραβοσιτέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
Για τη στρώση:
2 φλτζ φέτα ή γκούντα ή ένταμ
3 – 4 αυγά (Large)
1 γάλα εβαπορέ, μεγάλο
Ζαμπόν ή μανιτάρια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε τη βάση της πίτας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 25 εκατοστών (αν είναι λεπτή μην ανησυχείτε θα φουσκώσει).
Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και προαιρετικά το ζαμπόν ή τα μανιτάρια.
Χτυπάμε τα αυγά με τα γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε χαμηλή θέση στους 180ο Κελσίου με αέρα για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. 

 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα από: Θεσσαλονίκη
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11845 φορές.


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ