Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11953 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
3 κ.σ. Αραβοσιτέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
Για τη στρώση:
2 φλτζ φέτα ή γκούντα ή ένταμ
3 – 4 αυγά (Large)
1 γάλα εβαπορέ, μεγάλο
Ζαμπόν ή μανιτάρια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε τη βάση της πίτας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 25 εκατοστών (αν είναι λεπτή μην ανησυχείτε θα φουσκώσει).
Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και προαιρετικά το ζαμπόν ή τα μανιτάρια.
Χτυπάμε τα αυγά με τα γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε χαμηλή θέση στους 180ο Κελσίου με αέρα για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. 

 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα από: Θεσσαλονίκη
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11953 φορές.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


CLUB SANDWICH ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ