ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7220 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
4 τσιπούρες ή άλλα παρόμοια ψάρια (λαβράκια, χιόνες κ.α.)
1 ½ κιλό πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 φλτζ λάδι
1 λεμόνι
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμεκαι τις στρώνουμε στο ταψί.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μίγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει.
Γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε απάνω από τα ψάρια.
Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν.
Ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο Κελσίου μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατάτες. 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα, από: Θεσσαλονίκη



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7220 φορές.


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ


ΨΑΡΟΘΑΛΑΣΣΑ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)