ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6612 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ παγωμένο νερό
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
Για τη μαρμελάδα:
300 γρ. σύκα φρέσκα
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, το νερό, το κονιάκ, το σιμιγδάλι και το ξύσμα.
Ζυμώνουμε γρήγορα για να πετύχομε μια λεία ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μαρμελάδα σύκου.
Πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τα βάζουμε  σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βάζουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συχνά με προσοχή, επειδή πιτσιλάει.
Βράζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η μαρμελάδα.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν με ένα κουταλάκι πάρουμε ρίξουμε λίγη πάνω σε ένα πιάτο. Αν σχηματιστεί σταθερή κηλίδα είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια ταρτέρια και απλώνουμε μέσα τη μισή ζύμη, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Απλώνουμε μέσα τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη μισή ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 περίπου λεπτά.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6612 φορές.


ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ


ΞΥΔΙ


Κυδωνάτο


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ