ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 41204 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 41204 φορές.


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ


ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ


ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΞΥΔΙΟΥ


ΟΡΝΙΘΑ ΜΕ ΟΡΥΖΑ Gourmet a la μπατιρέ