ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6355 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
½ κούπα αμύγδαλο ψιλοκομμένο
300γρ βούτυρο
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα μήλο
Άχνη ζαχαρη για πασπαλισμα
 
Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια λεία ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, πάχους ½ εκατοστό με κουπάτ.
Σε κάθε δεύτερο αστεράκι με ένα καπάκι αφαιρούμε έναν κύκλο από το κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο ολόκληρο αστέρι βάζουμε μαρμελάδα και από πάνω κολλάμε το αστέρι με το κενό.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 
 
 



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6355 φορές.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΙΠΕΡΑΤΑ


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΕΛΙΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ