ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8758 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ σιμιγδάλι
110 γρ. ζάχαρη
210 γρ καλαμποκέλαιο
75 γρ. φυτίνη
1 πορτοκάλι ξύσμα
2 πορτοκάλια χυμό (1φλτζ)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
440 γρ νερό
1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
½ κουταλάκι κανέλα
 
Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη φυτίνη και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το μπέικιν και την κανέλα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Φτιάχνουμε μελομακάρονα με το χέρι ή με κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 -30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση για 5 λεπτά.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8758 φορές.


ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ


ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΑ ΜΕΤΑ ΣΙΤΟΥ Gourmet a la μπατιρέ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ


ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ


Φτιάξε τη δική σου αρωματική ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική)