ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 10019 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια (κονκασέ) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι. Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: η φέτα αντισταθμίζει το κάψιμο και το φαγητό ΔΕΝ γίνεται καυτερό.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε και στα κάρβουνα αλλά θέλει μεγάλη μαεστρία έτσι ώστε να μη χυθεί το περιεχόμενο κατά το γύρισμα και για να μην παραψηθούν και γίνουν λάστιχο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθεί στον ουρανίσκο κάποιου λαίμαργου! (χωρίς πλάκα).



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 10019 φορές.


Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΣΟΥΦΛΕ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ Gourmet a la μπατιρέ


ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ


ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΜΕΛΙΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΤΑ


ΞΥΔΙ


ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ