ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 8568 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα χυμό λεμονιού (φυσικό - όχι από μπουκάλι)
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι (μαύρο - πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τα ψάρια - αλλιώς μην σώσουμε να τα αγοράσουμε. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τους γαύρους στη σειρά, σαν στρατιωτάκια.
Τους λούζουμε με τον χυμό, το κρασί και το λάδι (το λάδι τελευταίο αλλιώς το λεμόνι και το κρασί ούτε που θα ακουμπήσει τους γαύρους.
Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό, πιπέρι και το χοντρό αλάτι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε κι αυτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου.

(Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και τοματοσαλάτα).



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 8568 φορές.


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ...ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ


ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΑ)


ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ


Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ