ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7058 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
10 αγκινάρες (ή αν είναι έτοιμες - 10 καρδιές αγκινάρας)
4 φρέσκα κρεμμύδια (μέτρια)
4 πατάτες (μέτριες προς μεγάλες)
2 Καρότα
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμό από 2 λεμόνια
1 κούπα ελαιόλαδο
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο τριμμένο)
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε ροδέλες 4 φρέσκα κρεμμύδια και δύο καρότα.
Καθαρίζουμε τις πατάτε και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 (ανάλογα με το μέγεθος).
Σε μια κατσαρόλα (δυνατή φωτιά) ρίχνουμε μία κούπα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Μόλις χρυσαφίσει το κρεμμύδι χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο και ρίχνουμε τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη σπάτουλα για να μην σβολιάσει.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα καρότα, τις πατάτες, τον χυμό από 2 λεμόνια και μία κούπα νερό.
Ανακατεύετε και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά ίσα που να βράζει και το αφήνετε να σιβοβράζει για 50 λεπτά με μία ώρα περίπου.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7058 φορές.


ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ


ΤΥΡΟΚΑΡΑΒΙΔΕΣ


ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ (πραγματικό)


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ


ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ CHEESECAKE


ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ


ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ …ΣΠΙΤΙ Νο 2