ΦΑΚΕΣ

Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5990 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:
1 φλτζ φακές
1 φλτζ ντοματοχυμό
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό καρότο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 πρέζα ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις φακές.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
Βάζουμε τις φακές να βράσουν.
Μόλις πάρουν μια βράση αδειάζουμε το νερό.
Ξαναβάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα μαζί με το ντοματοχυμό, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, τη ρίγανη και το καρότο κομμένο σε ροδέλες ή τετραγωνάκια.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
Όταν βράσουν οι φακές τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρονται κρύες ή ζεστές. Είναι το ίδιο νόστιμες!
Χρησιμοποιούμε καρότο για μύτη και μάτια, ντομάτα για χείλια και κάπαρη για κόρη ματιών.



Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5990 φορές.


ΤΖΑΜΑΪΚΑΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)


ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ